top of page

Implan

Adakah implan gigi menyakitkan?

Pembedahan implan pergigian mempunyai kurang rasa ketidakselesaan daripada menghadapi mencabut gigi. Dan seperti mana-mana pembedahan lain akan terdapat sedikit rasa kurang selesa. Walau bagaimanapun kita menggunakan anestetik sebagai pilihan untuk menghapuskan sebarang ketidakselesaan tersebut. Kami juga menetapkan beberapa ubat-ubatan untuk mengawal sebarang ketidakselesaan atau bengkak yang mungkin berlaku selepas pembedahan.

 

Apakah implan gigi sama dengan gigi semulajadi ?

Implan gigi adalah lebih kurang sama dengan gigi semula jadi. Mereka menyediakan asas kukuh yang kuat untuk menambah gigi kekal, dan mereka merasa seperti gigi kekal dan sangat nyata.

 

Adakah saya terlalu tua untuk implan gigi?

Selama anda berada dalam kesihatan yang baik, umur bukan faktor. Biasanya kami meletakkan implan gigi di kalangan pesakit dalam 70-an dan 80-an.

 

Berapa lamakah masa yang diambil sebelum saya mempunyai implan gigi?

Untuk melengkapkan implan gigi  rawatan yang diperlukan biasanya empat bulan dan dalam beberapa kes, mengambil masa selama 18 bulan, tetapi gigi sementara akan diletakkan di atas implan anda pada hari yang sama dengan prosedur implan berlaku.

 

Adakah implan gigi kelihatan seperti gigi?

Ya. Gigi anda akan kelihatan semula jadi. Jika penyokong tulang dan tisu gusi telah merosot (mengecut ke bawah) gigi baru anda mungkin perlu sedikit panjang lagi untuk mengisi ruang, tetapi perbezaan akan begitu kecil, tiada siapa yang akan mengetahuinya.

bottom of page